DARTS-TALK.NL REGELS! NEEM DEZE GOED DOOR!

Onderwerpen mbt het forum zelf
Gebruikers-avatar
dartty
Admin
BerichtenCOLON 693
GeregistreerdCOLON 21 Nov 2014, 11:37

DARTS-TALK.NL REGELS! NEEM DEZE GOED DOOR!

Bericht door dartty » 25 Nov 2014, 21:01

Bij het registreren dient men akkoord te gaan met de forumvoorwaarden. Naast deze voorwaarden zijn er nog een aantal forumregels opgesteld. Voor deze regels, zie hieronder:

Moderators zorgen ervoor dat het forum netjes beheerd wordt. Zij hebben het recht om berichten en topics te wijzigen/verplaatsen/sluiten/verwijderen en leden te waarschuwen. Wanneer een lid daadwerkelijk over de schreef gaat en/of waarschuwingen in de wind slaat, nemen zij contact op met de Administrator. Zij kunnen samen bepalen of een lid een laatste waarschuwing, de status 'alleen lezen' of een ban krijgt. Een ban is een ban, wat betekent dat je NIET meer welkom bent op het forum.

DARTS-TALK.NL FORUMREGELS

Het openen van een account
Het openen van meerdere accounts door één gebruiker is verboden. Slechts één account per gebruiker is toegestaan. Eén gebruiker mag niet met verschillende (twee of meerdere) gebruikersnamen posten en doen alsof het om verschillende personen gaat. Indien er meerdere accounts in gebruik zijn bij één gebruiker, zal een Moderator hierover contact opnemen met de betreffende gebruiker en die een waarschuwing geven. Indien blijkt dat de gebruiker met meerdere accounts post, zullen overbodige accounts geblokkeerd worden.
Het staat iedereen natuurlijk vrij om een gebruikersnaam naar eigen keuze te kiezen. Gebruikersnamen van dartspelers zijn echter niet toegestaan, als het zelf niet om de betreffende speler gaat. De namen 'Raymond van Barneveld' of 'Co Stompe' mogen dus alleen gebruikt worden als het daadwerkelijk om die mensen gaat.
Ook kan het voorkomen dat iemand een gebruikersnaam kiest, die zowat hetzelfde is als die van een actief lid. Het verschil zit bijvoorbeeld alleen in een spatie, underscore, letter enz. Als de Moderators van mening zijn dat een nieuwe gebruikersnaam teveel lijkt op die van een actief lid, wordt het nieuwe account geblokkeerd en zullen zij je verzoeken om een account te openen met een andere gebruikersnaam. Dit om verwarring tussen gebruikersnamen/leden te voorkomen.

Avatar
Je mag een avatar aan je profiel voegen. Deze mag echter niet discriminerend, aanstootgevend of provocerend zijn. Ook een banner als avatar is niet gewenst. Je kunt je avatar wijzigen door in je profiel een vinkje te zetten bij 'Verwijder gebruikers icon' en vervolgens je profiel te veranderen. Vervolgens kun je een nieuwe avatar uploaden via de 'Browse' knop. Let hierbij goed op dat je nieuwe avatar aan de maximale afmeting voldoet.

Onderschrift
Je kunt een tekst of link in je onderschrift plaatsen, maar om het forum leesbaar te houden zijn afbeeldingen niet toegestaan. Ook hier geldt dat het onderschrift niet discriminerend, aanstootgevend of provocerend mag zijn. Zorg er ook voor dat je onderschrift niet alleen uit hoofdletters bestaat.

Gebruik eerst de zoekfunctie
Als je ergens mee zit, ga dan eerst zelf zoeken m.b.v. de zoekfunctie. Veel discussies en vragen zijn al eens eerder aan bod geweest en zijn dus op te lossen door alleen even te zoeken.
Gebruik ook eerst de zoekfunctie voordat je een nieuw topic opent om na te gaan of het onderwerp dat je wilt openen, al bestaat.
Je kan de zoekfunctie ook raadplegen voordat je een bericht post, om er zeker van te zijn dat je jouw bericht in het juiste topic post.

Schrijf fatsoenlijk Nederlands
Sommige mensen hebben moeite met het typen van fatsoenlijke Nederlandse zinnen. Daarom kan het af en toe voorkomen dat iemand een bericht post waar nogal wat spel/stijlfouten in voorkomen en het is niet leuk om iemand daar steeds op te wijzen. Aan de andere kant: als je weet dat je dyslectisch bent, probeer het verhaal dan kort te houden en wees er open en eerlijk over. Ondanks de welwillendheid van de meesten, is gebleken dat een woordenzee zonder 'enters' of leestekens niet goed gelezen wordt en dat is natuurlijk jammer.

Blijf bij het onderwerp oftewel "on-topic"
Zorg ervoor dat je topics niet de vernieling in helpt door off-topic te gaan. Dit is een lastig punt, zeker omdat iedereen op zijn tijd de neiging heeft off-topic te gaan. Gaat het topic off-topic, respecteer het dan als een Moderator, de topicstarter of een lid vraagt om het weer on-topic te gooien en houd de discussie on-topic. Er is een verschil tussen een grappige (off-topic) reactie en oeverloos gezwam. Op een serieus probleem of een serieuze vraag hoort ook een serieus en normaal antwoord. Mocht je zelf een topic geopend hebben en hij bereikt niet de on-topic reacties waar je op gehoopt had, open dan niet meteen een nieuwe maar overleg even met een Moderator. Ga ook niet alle mensen die off-topic gaan de huid volschelden oid. Neem contact op met een Moderator via pm.

Oude topics en oude berichten
Het kan gebeuren dat je iets wilt toevoegen aan een oud topic (ook wel 'omhoogschoppen' genoemd). Een oud topic is een topic waarin een hele poos niets meer is toegevoegd. Let dan op de volgende zaken:
- Zorg ervoor dat je het topic met een bericht van toegevoegde waarde omhoog schopt
- Vraag je af of je iets nieuws meldt. Met andere woorden: lees het hele topic door om te zien of je niet iets herhaald dat al gezegd is.
- Schop nooit een topic omhoog met een bericht als: "Zo is het!" of "Waarom vind jij dat?" In dat laatste geval is een PM een betere keuze, want blijkbaar heeft al die tijd verder niemand de behoefte gehad die vraag te stellen. Bovendien kan het zo zijn dat die gebruiker helemaal niet meer actief is op het forum.
- Raadpleeg bij twijfel eerst even een Moderator.
Wat oude berichten betreft: Reageer niet meer op een heel oud bericht of quote niet een heel oud bericht, ongeacht de poster van het oud bericht nog actief is of niet. Het is namelijk niet relevant meer om op een oud bericht te reageren en verder staat het ook raar. Ook zit de poster niet meer op een reactie op zijn oud bericht te wachten.

Kies een duidelijke topictitel
Als je een topic opent, geef het dan een duidelijke titel mee. De titel moet duidelijk weergeven waarover het topic gaat. Een titel als bijv. "DARTEN" is onduidelijk en geeft niet weer wat je bedoeling is. Kies voor een goede omschrijvende titel als bijv. "Hoe lang dart je al?" of iets in die trend. Zorg er ook voor dat de titel klopt en goed aansluit bij je startpost. Ondanks leden zelf topictitels kunnen kiezen, hebben Moderators het recht topictitels te wijzigen. Indien je het niet eens bent met een gewijzigde topictitel, ga dan niet schelden/klagen op het forum maar neem netjes contact op met een moderator om tot een oplossing te komen.

Niet dubbel-posten
Post niet steeds hetzelfde bericht, ook al heb je (nog) geen reactie gehad op je bericht. Met dubbel-posten irriteer je andere leden mee.
Ga ook niet als een bezetene overal dezelfde vraag posten. Dat heeft geen enkele zin namelijk. Vragen die 5x per dag langs komen worden op den duur irritant voor andere bezoekers. Je irriteert er andere mensen mee en het kan nooit zo zijn dat je vraag in bijv. 5 categorieën thuis hoort. De dubbele posts worden (zodra een Moderator ze ziet) in elk geval verwijderd en de Moderator zal een waarschuwing aan de 'dubbel-poster' geven.
Verder is het ook irritant als elke posting wordt afgesloten met 'Groeten van ...'. Als je post, dan is voor iedereen zichtbaar dat die posting door jou is gedaan. Je naam er dan nog elke keer onder zetten is dan ook nergens voor nodig.

Let op je woorden
Een forum is er om te discussiëren en je mening te geven, maar houd het fatsoenlijk. Berichten die niet door de beugel kunnen zoals onaardige, ongepaste, beledigende, kwetsende, aanvallende, provocerende, storende en/of discriminerende berichten en ook scheldwoorden met ziektes en andere ongepaste woorden, worden zonder pardon verwijderd en er zal een waarschuwing aan de poster gegeven worden. Bij herhaling kan de poster gestraft worden met een ban.

Zoek geen ruzie
Als een Moderator een (potentïele) flame war tegenkomt, lopen de deelnemers - maar in ieder geval de starter van de war- het risico van een waarschuwing. Ook kan de Moderator besluiten om het topic te sluiten. Het heeft geen enkele zin om almaar over een kwestie door te bomen als de thread verzandt in eindeloos gezanik over wie gelijk heeft. Wees dan de verstandigste en laat het erbij. Lok ook geen ruzies of irritaties uit met je berichten en verstoor geen discussies. Probeer ook niet de boel (verder) op te stoken. Berichten die volgens de Moderators niet door de beugel kunnen, worden zonder pardon verwijderd en er zal een waarschuwing aan de poster(s) gegeven worden. Ook kan er een ban aan de poster(s) gegeven worden.

Niet op de persoon spelen
Een forum is er om te discussiëren, maar gebruik hiervoor wel argumenten. Leg fatsoenlijk uit waarom je het niet eens bent met de denkwijze van een ander en behandel elkaar met respect. Ga iemand niet in een topic/reactie uitschelden, aanvallen en/of uitdagen. Berichten die volgens de Moderators niet door de beugel kunnen, worden zonder pardon verwijderd en er zal een waarschuwing aan de poster gegeven worden. Ook kan er een ban aan de poster gegeven worden.

Niet schreeuwen
Hoe schreeuw je in een text-based discussie vraag je je af? Door gebruik van hoofdletters schreeuw je. 'EEN TEKST DIE ZO GESCHREVEN IS', is bloedje irritant en je haalt er de woede van andere gebruikers mee op je hals. Af en toe even wat 'DUIDELIJK' of 'duidelijk' maken is wat anders. Met hoofdletters accentueer je een bepaald stuk tekst. Hou je dus aan de nettiquette en let op je caps-gebruik. Ook in je topic-titel en in je onderschrift.

Weet tegen wie je het hebt
Er zijn hier veel mensen die weten waar ze het over hebben. Adviezen van dergelijke mensen verdienen het niet om in de wind te worden geslagen of weggehoond te worden. Jij vraagt om de oplossing van een probleem, niet zij. Het is sowieso wijs om het profiel van leden te checken voordat je een negatieve reply geeft.
Uiteraard is een onjuist antwoord van een 'newbie' het ook niet waard om afgekraakt te worden. Hij heeft in ieder geval zijn best gedaan om 'mee te denken'.

Bronvermelding
Als je een tekst post die oorspronkelijk afkomstig is van een andere site, plaats dan altijd de bron erbij. Dit kan een hoop gezeur voorkomen.
Plaats een URL tussen de tags [ url ] en [ /url ] (maar dan zonder spaties).
Ook andersom geldt: gebruik je een tekst van Darts-Talk.nl voor gebruik op een andere site, zet dan wel de bron erbij. Complete topics en/of boards van Darts-Talk.nl kopiëren voor gebruik op een ander forum/site of voor het opzetten van een ander forum/site, is ook niet toegestaan.

Reclame en verkoop
Commerciële promotie voor (dart)winkels en (dart)sites is ongewenst. Ook (sluik)reclame is ongewenst. Als je een website hebt die bijvoorbeeld dartartikelen aanbiedt, kun je je URL kwijt in je ondertitel. Als er iemand geïnteresseerd in is, zal hij/zij je site bezoeken. Ga niet in elke reply reclame lopen maken. Ook een banner als avatar en/of een gebruikersnaam die tevens een URL is, is niet gewenst. Het ter verkoop aanbieden van dartartikelen op het forum is ook niet toegestaan. Houd ook geen verkooppraatjes. Reclame (gerelateerde) berichten zullen door de Moderator verwijderd worden en er zal een waarschuwing aan de poster gegeven worden.

Anonimiteit en identiteit
Alle in dit forum geposte teksten zijn wel publiek toegankelijk via internet, maar de auteur blijft anoniem. Houd daar rekening mee. Het openbaar maken van namen en andere persoonsgegevens van leden zonder hun toestemming is niet toegestaan en kan worden bestraft met een ban. Alleen in een brief met gegronde redenen van de Minister van Justitie moet de Administrator persoonsgegevens doorgeven. Dit komt bijna nooit voor.
Ook het gebruik/misbruik maken van de indentiteit van een ander, is niet toegestaan. Bijvoorbeeld: Iemand noemt zich Co Stompé en schrijft dat Roland Scholten een onsportieve persoonlijkheid is. Natuurlijk heeft (de echte) Co Stompé dat dan niet gezegd. Ook het gebruik/misbruik maken van de indentiteit van een ander, kan bestraft worden met een ban.

NSFW-postings
Foto en/of videomateriaal dat 'NSFW' (Not Safe For Work) is, is op Darts-Talk.nl niet welkom. Plaats dus geen pornografisch, erotisch, of daarnaar neigend (foto)materiaal. Alle postings moeten absoluut voor alle leeftijden geschikt zijn. Ook 'grappig' bedoeld bloot is niet welkom.

Heb je klachten?
Dat zou best kunnen natuurlijk. Maar ga niet op het forum discussiëren/schelden of je beklag doen over personen en zaken. Meld je ongerief via een privé bericht aan één van de Moderators. Zij zullen de klachten/problemen dan in behandeling nemen.
Het kan ook zijn dat je niet begrijpt waarom een bepaalde mod-actie is uitgevoerd. Of dat je het niet eens bent met een bepaalde mod-actie. Ook hier geldt: ga niet op het forum discussiëren/schelden of je beklag doen, maar neem netjes conatct op met een moderator.

BUTTON_TOPIC_LOCKED